Одесса новости
02.11.2016

Київстар підтримав Всеукраїнську студентську олімпіаду з програмування в Одесі

27-29 жовтня 2016 року на базі факультету інформаційних технологій та кібербезпеки Одеської національної академії харчових технологій було проведено ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування у другій групі.

Національний телеком-оператор Київстар підтримав проведення олімпіади в рамках своєї соціально-освітньої програми Make Your Mark («Зроби свій внесок»).

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є творчим змаганням з теоретичної та практичної підготовки студентів у мистецтві комп’ютерної алгоритмізації та створення ефективних програм, що реалізують обрані алгоритми. Цей етап олімпіади є частиною Міжнародної студентської олімпіади з програмування за версією АСМ-ICPC (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest).

У Третьому всеукраїнському фінальному етапі другої групи олімпіади взяли участь 52 команди, які приїхали з різних куточків України (а також 48 команд, що вирішували задачі online поза конкурсом). Кожна команда складалася з трьох учасників (віком до 24 років), у її складі могли бути студенти, аспіранти, а також школярі. Учасники олімпіади представляли 39 вищих навчальних закладів 20 міст України: Одеси, Миколаєва, Києва, Донецька, Харкова, Дніпра, Луцька, Житомира, Львова, Херсона, Запоріжжя, Чернівців, Тернополя, Вінниці, Кропивницького, Черкас, Полтави, Надвірни, Старокостянтинова та Кременчука.

За результатами олімпіади найкращі команди були нагороджені дипломами.

Найкращі команди групи команд педагогічних ВНЗ: студенти команди УКУ, м. Львів, були нагороджені дипломами I ступеня – перше місце; представники НПУ ім. M.П. Драгоманова, м. Київ, отримали дипломи II ступеня – друге місце; команда УКУ, м. Львів, – дипломи III ступеня – третє місце.

Найкращі команди групи команд економічних ВНЗ: три команди ХНЕУ ім. С. Кузнеця завоювали три призових місця, а їхні учасники були нагороджені дипломами І, II і ІІІ ступенів.

Найкращі команди групи команд природничих ВНЗ: команда ОНАХТ, м. Одеса, отримала дипломи I ступеня – перше місце; команда ДНУЗТ ім. академіка В. Лазаряна, м. Дніпро – дипломи II ступеня – друге місце; команда ОНАХТ, м. Одеса – дипломи III ступеня – третє місце.

Переможці абсолютної першості олімпіади:
•    Команда ОНАХТ, м. Одеса – I місце.
•    Команда ХНЕУ ім. С. Кузнеця, м. Харків, та команда НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», м. Київ – II місце.
•    Команда УКУ та команда НУ «Львівська політехніка», м. Львів, і команда Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова – III місце.

Найкращі команди групи команд шкіл, коледжів, технікумів, ВНЗ 1-2 ступеня – три команди Полтавського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості при Кременчуцькому педагогічному коледжі ім. А.С. Макаренка – I, ІI і ІІІ місця.

«Вже не перший рік Київстар підтримує шкільні та студентські олімпіади в рамках соціальної ініціативи Make Your Mark. Освітні заходи всеукраїнського масштабу дозволяють підтримати талановитих і креативних молодих людей з усіх регіонів України, які в майбутньому стануть відмінними професіоналами і будуть робити гідний внесок в розвиток нашої країни. Тому зараз наше завдання - допомагати їм зростати, розвиватися і вірити в свої сили.», – говорить Юлія Дробишева, менеджер зі зв'язків із громадськістю Київстар.

Довідка про загальнонаціональну соціально-освітню ініціативу «Зроби свій внесок» (Make Your Mark)

«Зроби свій внесок» – загальнонаціональна соціально-освітня ініціатива компанії «Київстар» у рамках глобальної програми Make Your Mark, яка реалізується міжнародною групою VimpelCom. Проект орієнтований на підтримку талановитих школярів, студентів-програмістів, стартаперів і молодих підприємців. Ініціатива передбачає підтримку українських школярів, які показують найкращі результати у точних дисциплінах – природничих науках, технологіях, включаючи інформаційні, інженерії, робототехніці та математиці.

У 2015 році в рамках ініціативи «Зроби свій внесок» Київстар підтримав змагання програмістів OCPC-2015 та Всеукраїнську учнівську математичну олімпіаду. За сприяння компанії національна команда гідно представила Україну на міжнародних олімпіадах – Romanian Master in Mathematics та European Girls’ Mathematical Olympiad, а на Міжнародній математичній олімпіаді у Таїланді показала найкращий у Європі результат. Працюючи на перспективу, національний телеком-оператор Київстар підтримав проведення Всеукраїнської літньої школи, у якій взяли участь 163 юних математики із різних регіонів України.

Також Київстар організовує серію зустрічей із лідерами суспільної думки в галузі економіки та соціальних дисциплін на базі Kyivstar Business Hub. Цей проект має на меті розвиток духу підприємництва та технологічних навичок у молоді. З-поміж іншого, ініціатива «Зроби свій внесок» орієнтована на стимулювання створення та розвитку молодими людьми соціально-значущих програмних продуктів, які побудовані на мобільних технологіях. На сьогодні гостями цих заходів стали вже понад 3 000 молодих підприємців.

Довідка про Київстар

Київстар – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,4 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 800 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонери Київстар – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар понад 18 років працює в Україні, є одним з найбільших платників податків та одним з найкращих роботодавців, а також соціально відповідальною компанією.

Все новости Одессы
Одесса новости
18.04.2024

Українська атака на Джанкойський аеродром: ГУР оприлюднив попередній перелік ворожих втрат

Головне управління розвідки Міністерства оборони України офіційно підтвердило проведення успішної операції ЗСУ на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму і навело попередній перелік ворожих втрат.

Одесса новости
08.04.2024

В Одеському зоопарку – поповнення в родині зелених мавп

В Одеському зоопарку – поповнення: маля народилося у родині зелених мавп. Дитинча з`явилося на світ місяць тому, але мати ховала його від сторонніх.

Одесса новости
29.03.2024

Ракетний удар по Одесі: постраждали троє людей

За уточненою інформацією, внаслідок сьогоднішнього ракетного удару по Одесі постраждали троє людей, двоє з них – діти 10-ти та 15 років. Їх госпіталізовано.

Одесса новости
18.03.2024

Ракетний удар російських терористів: в Одесі попрощались з Сергієм Тетюхіним, колишнім першим заступником мера

Сьогодні в Одесі провели в останню путь Сергія Тетюхіна, колишнього першого заступника міського голови. Він загинув 15 березня внаслідок ракетного удару російських терористів по Одесі.

Одесса новости
17.03.2024

У Дніпрі попрощалися із загиблим в Одесі командиром полку «Цунамі» Олександром Гостіщевим

У Дніпрі попрощались з командиром полку «Цунамі» бригади Національної поліції «Лють» Олександром Гостіщевим. 41-річний поліцейський загинув під час ракетної атаки російських терористів по Одесі 15 березня.

Одесса новости
15.03.2024

Ракетний удар російських терористів: завтра в Одесі та області – День жалоби

Завтрашній день, 16 березня, в Одесі та області оголошено День жалоби – в пам`ять про одеситів, вбитих сьогодні російськими терористами. Про це повідомили в мерії та в обласній військовій адміністрації.

Одесса новости
07.03.2024

В Одесі затримано підозрювану в державній зраді: готувала ворожий удар по місту «в обхід» ППО, – СБУ

Про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) повідомлено мешканці Одеси, яка, за даними слідства, співпрацювала з представниками військової розвідки РФ.

Одесса новости
06.03.2024

СБУ показала тестування першого дрону «Sea Baby» – із тих, на які донатили українці

СБУ продемонструвала перший морський дрон, який був виготовлений завдяки масштабному волонтерському збору. В рекордні терміни зібрано майже 300 млн. грн. на 35 морських дронів СБУ «Sea Baby».

Одесса новости
01.03.2024

Сили оборони півдня – про оперативну обстановку і перебіг бойової доби

В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується системна контрбатарейна боротьба. Ворог має на меті вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівому березі Дніпра. 

Одесса новости
30.01.2024

В Одесі затверджено новий порядок надання допомоги для поховання полеглих захисників України

В Одесі затверджено новий порядок надання допомоги для поховання загиблих воїнів. Йдеться про адресну одноразову виплату родинам, які замовили спорудження надгробків, та облаштування місць поховань військовослужбовців.

Одесса новости
24.01.2024

Перша одеська родина отримала компенсацію за зруйноване житло

Перша одеська родина, яка отримала компенсацію за зруйноване житло за програмою єВідновлення, вже придбала нову квартиру. Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Одесса новости
17.01.2024

«Зливав» ворогу дані про ЗСУ та критичну інфраструктуру: мешканця Одещини засуджено за державну зраду

На Одещині суд визнав винним у державній зраді  співробітника судноремонтного заводу, який передавав ворогу дані про енергооб`єкти та морпорт Ізмаїла.

Одесса новости
15.01.2024

За добу на фронті відбулося 94 бойових зіткнень, ліквідовано 980 російських окупантів, ‒ Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби на фронті відбулося 94 бойових зіткнень. Найбільше ворожих атак Сили оборони України відбили на Авдіївському, Мар`їнському, Лиманському, Запорізькому напрямках.

Одесса новости
08.01.2024

Негода: на Одещині без світла – 262 населені пункти

Негода на Одещині набирає обертів. Найбільше постраждали північні райони області. Станом на 13:00 без електрики залишаються 262 населені пункти. 

Одесса новости
29.12.2023

Масована ракетна атака російських терористів: перебіг і попередні наслідки

18 людей загинули і 132 отримали поранення внаслідок масштабної повітряної атаки російських терористів по Україні. Такі попередні дані (станом на середину дня) оприлюднило Міністерство внутрішніх справ.

Одесса новости

18.04.2024
Фонд Госимущества расторг договор аренды в Одесском порту с предприятием, которое задолжало более полумиллиона гривен (Думская.net)

18.04.2024
Украина наращивет темпы производства артсистем "Богдана": теперь по десять машин в месяц (Думская.net)

18.04.2024
Экс-мэр Одессы Алексей Костусев прячется от следствия в элитном районе Лондона: стал известен его адрес (Думская.net)

18.04.2024
У пляжа на Фонтане предприниматели спилили 28 деревьев (Рупор Одессы)

18.04.2024
Куда пойти в Одессе: искусство молодых, «Ложь» и мамонты (Думская.net)

18.04.2024
Годовые программы скорой помощи Odrex: какие есть предложения? (новости компаний) (Думская.net)

18.04.2024
ATACMS подвинул «красные линии»? Украинский Генштаб подтвердил удар баллистикой по вражескому аэродрому в Крыму (видео) (Думская.net)

18.04.2024
В Черном море и на Дунае продолжаются учения НАТО «Морской щит – 2024» (Думская.net)

18.04.2024
В Одесской области полностью выгорел автомобиль: пострадала женщина (Рупор Одессы)

18.04.2024
Жительница Одесской области, которая чуть не зарезала знакомого, отделалась испытательным сроком (Думская.net)

18.04.2024
Мэра с юга Одесчины осудили на 9 лет за взяточничество (Рупор Одессы)

18.04.2024
Глобальное потепление и натиск карася-эмигранта: что угрожает аборигенным рыбам Одесчины? (Думская.net)

18.04.2024
Новый случай ботулизма в Одесской области: на этот раз причина – вяленая рыба (Рупор Одессы)

18.04.2024
Женский футбол: одесские "Систерс" разгромили "Лидера" с Полтавщины (Думская.net)

18.04.2024
В Одесской области растет спрос на электромобили (Рупор Одессы)

18.04.2024
Выстрелил в шею из-за конфликта на дороге: в Одессе задержали нападавшего (Думская.net)

18.04.2024
Гроза, местами шквалы: в Одессе объявили штормовое предупреждение (Думская.net)

18.04.2024
Сегодня днем в Одессе ожидается гроза (Рупор Одессы)

18.04.2024
Водитель из-за дорожного конфликта устроил стрельбу в центре Одессы (Рупор Одессы)

18.04.2024
Чиновник Януковича и любитель НКВД: экс-вице-губернатор Одесской области покинет агентство оборонных закупок из-за сомнительного бэкграунда (Думская.net)

18.04.2024
В Одесской области автомобиль выехал на встречную полосу: погиб водитель мотоцикла (Рупор Одессы)

18.04.2024
Контейнерная линия связала порты Большой Одессы с Турцией и Румынией (Думская.net)

18.04.2024
Фонд госимущества расторг договор аренды в Одесском порту (Рупор Одессы)

18.04.2024
В Одесском районе построят новое укрытие для гимназии - на его проектирование потратят 1,5 млн (Думская.net)

17.04.2024
В Одессе змея напугала жителей пятиэтажки и укусила спасавшего ее директора зоопарка (Думская.net)

17.04.2024
«Ты берешь их сам, и они тебя убивают»: одесситам показали спектакль о вреде наркотиков (Думская.net)

17.04.2024
Попавшегося на крупной взятке мэра города в Одесской области осудили на 9 лет (Думская.net)

17.04.2024
В мэрии Одессы будет чуть больше чиновников: Труханов сократил штат финансистов, но увеличил число мобилизационщиков и педагогов (Думская.net)

17.04.2024
Украинские дроны атаковали российскую станцию предупреждения о ядерной атаке и завод-производитель «тушек» (видео) (Думская.net)

17.04.2024
В центре Одессы 18 апреля не будет воды (Рупор Одессы)

17.04.2024
700 тысяч займов в месяц: как выросло количество микрокредитов за 2023 год (новости компаний) (Думская.net)

17.04.2024
Душил рыбака и угнал его мопед: в Одесской области задержали пьяного разбойника (Думская.net)

17.04.2024
В одесских охранных фирмы поищут военнообязанных: Труханов подписал распоряжение (Думская.net)

17.04.2024
В Одесской области мужчина напал на пожилого рыбака и скрылся на его мопеде (Рупор Одессы)

17.04.2024
Российские «миротворцы» покидают Нагорных Карабах: что это значит и повлияет ли на войну в Украине (Думская.net)

17.04.2024
В Белгород-Днестровском 4-летняя девочка проглотила батарейку (Рупор Одессы)

17.04.2024
Украинское Дунайское пароходство установило рекорд по годовой выручке (Думская.net)

17.04.2024
Обнародован полный текст нового закона о мобилизации (Рупор Одессы)

17.04.2024
Каин, Авель и Христос, или Одесский художник пригласил к совместному переживанию (фото, видео) (Думская.net)

17.04.2024
В Одесскую область пытались провезти почти тонну опасных овощей (Рупор Одессы)

17.04.2024
В Одесской области «Жигули» влетели в столб: водитель погиб, пассажир в больнице (фото) (Думская.net)

17.04.2024
Утром россияне атаковали Одесчину баллистикой (Рупор Одессы)

17.04.2024
Враг ударил по Одесчине баллистикой: под ударом - инфраструктура (видео) (Думская.net)

17.04.2024
На Одесчине автомобиль влетел в электроопору: водитель погиб на месте (Рупор Одессы)

17.04.2024
"Чуваки...", танцювальний марафон та "Карпатський вестерн": що подивитися в одеському Українському театрі (Думская.net)

17.04.2024
Во временно оккупированном Крыму прогремели мощные взрывы: военный аэродром или пусковые установки баллистики? (видео) (Думская.net)

17.04.2024
Должен был обеспечить белый билет: под Одессой задержали заместителя главы сельсовета (Думская.net)

16.04.2024
Часть Пересыпского района Одессы останется без воды 17 апреля (Думская.net)

16.04.2024
ЮНЕСКО увеличило охранную зону объектов всемирного наследия в Одессе (Думская.net)

16.04.2024
Боль и ужас войны: в Одессе открылась фотовыставка, посвященная работе спасателей (Думская.net)

16.04.2024
Жители Одесщины, переправлявшие мужчин через границу, получили условные сроки (Рупор Одессы)

16.04.2024
Оперативное командование «Юг» возглавил генерал-танкист с американским военным образованием (фото) (Думская.net)

16.04.2024
В Одесской области адуиторов не пускают в порты для проведения проверок: они будут жаловаться в Кабмин (Думская.net)

16.04.2024
В Одессе снова откроют Потемкинскую лестницу, а также Стамбульский и Греческий парки (фото) (Думская.net)

16.04.2024
В Одесской области незаконно срубили более 3500 деревьев (Рупор Одессы)

16.04.2024
"Черные" лесорубы в Одесской области уничтожили деревьев на восемь миллионов гривен (Думская.net)

16.04.2024
В портах Одесчины препятствуют проверкам Госаудитслужбы (Рупор Одессы)

16.04.2024
Одессит получил условный срок за то, что скачал ролик с детской порнографией (Думская.net)

16.04.2024
В Одесской области BMW сбил 4-летнего мальчика на велосипеде (Думская.net)

16.04.2024
Крымом все закончится: экс-командующий Военно-морских сил Украины указал на ключевые точки для ударов Сил обороны (Думская.net)

Дальше новости