Одесса новости
06.06.2024

В Одеський області на базі медичних закладів Роздільнянської громади запрацював сучасний кол-центр

Для мешканців Роздільнянської громади Одеської області за фінансової підтримки уряду Німеччини й на базі медичних закладів запрацював кол-центр з навченим персоналом та відділом сервісу й комунікації.

Відтепер понад 32 тисячі жителів громади отримали дієвий та зручний алгоритм взаємодії зі своїми медичними установами. 

За даними статистики, 70-95% пацієнтів користуються саме віддаленим записом на прийом.  Запуск кол-центру на базі лікарень — це новий рівень обслуговування пацієнтів, який значно прискорює доступ до всіх лікарняних послуг, а відтак — й одужання. Кол-центр працює за принципом «Дзвінок до нас — перший крок до здоров`я пацієнта». 

«Медичний кол-центр — це створення сприятливої інфраструктури для лікарів та пацієнтів, ще один крок до наближення і покращення надання медичних послуг населенню, що зробить якісну медицину доступною», — говорить Вадим Гудима, генеральний директор Роздільнянської багатопрофільної лікарні.

Генеральна директорка Роздільнянського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Муравська додає: «Дуже тішить, що в такий важкий для нашої країни час ми маємо змогу розвиватись та  втілювати зміни для наближення медичної допомоги тим, хто її потребує.  Сподіваємось, що реалізація цього проєкту буде сприяти розвитку довіри між пацієнтом і лікарем». 

Окрема увага приділяється навчанню персоналу кол-центру. Серед головних завдань — сприяння підвищенню загальної обізнаності пацієнтів щодо отримання медичних послуг за Програмою медичних гарантій, що регулярно розширюється. 

«Це третій кол-центр, який ми спільно з громадами запускаємо для пацієнтів на півдні України. Ще понад 32 тис. пацієнтів отримали стійкий доступ до медичних послуг. Цей проєкт за підтримки уряду Німеччини — крок назустріч пацієнтоорієнтованій моделі надання сервісів. Я радий, що ми маємо можливість, навіть в умовах війни, покращувати сервіси та інституціональну спроможність лікарень», — наголошує Дмитро Шерембей, голова найбільшої пацієнтської організації — БО «100% Життя», партнерів проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України /EU4ResilientRegions».  

Офіційне відкриття кол-центру відбулось у відремонтованому приміщенні поліклінічного відділення у рамках проєкту GIZ Ukraine «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions», який спрямований на відновлення і покращення сервісів та комунікації в медичних закладах. Також коштом Німеччини закуплені генератори, лабораторно-діагностичне обладнання, портативне медичне обладнання, операційний стіл, облаштовано гінекологічний кабінет безбар`єрного доступу та встановлена сонячна станція, що може покривати велику частину власних потреб лікарні. 

«За дорученням уряду Німеччини GIZ комплексно допомагає розвивати медичні послуги в громадах: включно з реновацією медичних закладів, закупівлею медичного й немедичного обладнання, навчанням персоналу. Роздільнянська громада є однією з громад, які потребували підтримки та, зокрема, запровадження сучасних, цифрових рішень з удосконалення сервісу й комунікації», — прокоментувала Юлія Грубер, директорка проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions». 

Контактні дані кол-центру та вся оновлена інформація для мешканців Роздільнянської громади — вже у відкритому доступі:  

· 099-155-16-17, 068-155-16-17 — для запису до сімейного лікаря й отримання первинної медичної допомоги;  

· 098-62-00-303, 099-62-00-303 — для запису на обстеження та до вузькопрофільних спеціалістів.

Звернувшись до кол-центру, можна вирішити багато питань:  

— дізнатися графік роботи всіх лікарів закладу;  

— отримати інформацію про онлайн-запис до вузького спеціаліста;  

— інформацію про те, де й в який час можна здати аналізи та якнайшвидше пройти всі необхідні обстеження;  

— інформацію для пацієнта про підготовку перед проходженням УЗД, фібро- й гастроскопії;  

— інформацію про безплатні послуги та ліки за програмою медичних гарантій;  

— перелік документів для отримання довідок;  

— адреси й номери телефонів поліклініки та відділень;  

— інформацію щодо наявності вакцини;  

— інформацію про взаємозамінних лікарів;  

— будь-який дзвінок, навіть «Мені просто запитати», не залишиться поза увагою. 

Перші кол-центри відкрились у травні у Баштанській та Доманівській громадах Миколаївської області. Крім півдня України, кол-центри створюються ще у шести лікарнях Чернігівської, Сумської і Дніпропетровській областях. 

Зміни впроваджуються у межах проєкту «Вдосконалення системи обслуговування та комунікаційної стратегії медичних закладів у п`яти областях України» в партнерстві між БО «100% Життя» і Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини в рамках проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions».

Вiкна-Одеса
Одесса новости
17.06.2024

В одеській лікарні створюють сучасне відділення кардіології

В Одеській міській клінічній лікарні №11 тривають ремонтні роботи в корпусі, де буде відкрито нове кардіологічне відділення. Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Одесса новости
30.01.2024

На Одещині зросла захворюваність на грип та ГРВІ

На Одещині зафіксоване різке зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Про це повідомив сьогодні Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Одесса новости
24.01.2024

Одеситів запрошують перевірити стан серця

Завтра, 25 січня, одеситів запрошують перевірити здоров`я серця. На базі Одеського консультативно-діагностичного центру № 6 пройде День ранньої діагностики захворювань серцево-судинної системи.

Одесса новости
24.10.2023

В Одесі вперше розпочато безоплатну вакцинацію дітей від вірусу папіломи людини

В Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини, повідомили сьогодні в Одеській мерії. Йдеться про дітей віком від 9 до 14 років. Для щеплень використовується вакцина Гардасил.

Одесса новости
17.10.2023

ГРВІ та грип в Одесі – на сезонному рівні

Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні. Про це повідомив обласний центр  контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Одесса новости
14.10.2023

Одеситок запрошують безкоштовно пройти мамографію

З 16-го по 20 жовтня в Одесі триватиме Тиждень профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози. Всі охочі жінки запрошуються безкоштовно пройти профілактичне мамографічне обстеження.

Одесса новости
29.09.2023

День серця: одеситів запрошують безкоштовно виміряти тиск, рівень цукру, отримати консультацію лікаря

29 вересня в Одесі пройде день профілактики та раннього виявлення серцево-судинних захворювань. Про це повідомили в Одеській мерії. Акцію приурочено до Всесвітнього дня серця.

Одесса новости
13.09.2023

В Одесі до діагностики головного мозку долучили штучний інтелект, ‒ МОЗ

Одеса стала першим містом України, де впроваджено пілотний проєкт з телемедицини «BrainScan». Ця система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку.

Одесса новости
21.06.2023

Проби морської води в Одесі не відповідають нормам

В Одесі проби морської води за мікробіологічними показниками не відповідають гігієнічним нормам. Про це повідомив сьогодні Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Одесса новости
13.06.2023

В Одесі зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції

В Одесі вдвічі (порівняно з попереднім тижнем) зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції. Про це повідомив сьогодні Одеський обласний центр  контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Одесса новости
09.06.2023

Вода в Одесі відповідає всім санітарним вимогам, – «Інфоксводоканал»

Після вчиненого російськими терористами підриву Каховської ГЕС соціальними мережами почали розповсюджуватись чутки про те, що в Одесі вода може бути заражена холерою.

Одесса новости
03.04.2023

Куля в серці: одеські кардіохірурги врятували семирічного хлопчика

Унікальну операцію провели фахівці Одеської дитячої обласної клінічної лікарні: хірурги врятували семирічного хлопчика з кульовим пораненням серця. Про це повідомили сьогодні в обласній військовій адміністрації.

Одесса новости
30.03.2023

У Приморському районі Одеси створено мобільну службу паліативної медичної допомоги дітям

У Приморському районі Одеси створено мобільну службу паліативної медичної допомоги дітям. Вона діятиме на базі дитячої міської поліклініки №4. Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Одесса новости
29.03.2023

В Одесі вперше проведено трансплантацію серця

У ніч з 28 на 29 березня  в Одеській міській лікарні № 10 проведено трансплантацію серця. Операцію здійснювала бригада лікарів з Інституту серця МОЗ України на чолі з видатним кардіохірургом Борисом Тодуровим.

Одесса новости
10.02.2023

В Одесі відкрили кабінет медичної допомоги жінкам, які опинилися в складній ситуації

В одеському пологовому будинку № 7 відкрито гінекологічний кабінет для надання комплексної медичної допомоги жінкам в умовах воєнного часу.

Одесса новости

07.09.2024
Скотские условия Александровки: какие продукты закупали для самой большой психбольницы Одесчины и кто на этом зарабатывал (Думская.net)

07.09.2024
В Одессе сотрудницу таможни, которую подозревали в госизмене, уволили из-за паспорта россии: она пытается восстановиться через суд (Думская.net)

07.09.2024
Стрельба в Одессе: пострадал белорус, которого в рф подозревают в похищении экс-офицера ФСБ, а в Украине инкриминируют разбой (Думская.net)

07.09.2024
Оккупанты убивают не только людей: на побережье Одесской области вынесло дельфинов, погибших из-за вражеских кораблей (Думская.net)

07.09.2024
В Одесской области хотят потратить свыше 15 млн гривен на ремонт пищеблока в лицее (Думская.net)

07.09.2024
На юге Одесчины застрелился пограничник (Рупор Одессы)

07.09.2024
Украинское Дунайское пароходство пытается взыскать с болгарского арендатора деньги, потраченные на ремонт "Измаила" и "Вилково" (Думская.net)

07.09.2024
В Одессе активисты разбили барельеф ордена Ленина на площади 10 апреля (Рупор Одессы)

07.09.2024
В Одессе активисты сняли с памятника «Крылья победы» коммунистические символы (фото) (Думская.net)

07.09.2024
Vatakaratel – о ситуации на фронтах и о том, когда закончится война (видео) (Думская.net)

06.09.2024
Боятся атаки: оккупанты спрятали свой корабль в севастопольской бухте между двумя украинскими (Думская.net)

06.09.2024
В Одесской области в субботу отключать свет не будут (Думская.net)

06.09.2024
Возле 411 батареи в Одессе появился перекресток с круговым движением (фото) (Думская.net)

06.09.2024
Одесские таможенники изъяли у мужчины 20 пар наушников AirPods Pro (Рупор Одессы)

06.09.2024
Более сотни убитых людей и почти 45 млрд гривен ущерба природе региона: в Одесской прокуратуре рассказали о преступлениях оккупантов (Думская.net)

06.09.2024
Хозяйственный суд Одесской области информирует о хакерской атаке (Рупор Одессы)

06.09.2024
Растрата четырех миллионов гривен: дело одиозного экс-начальника управления одесского горсовета передали в суд (Думская.net)

06.09.2024
В ДТП на трассе Киев-Одесса погибли двое детей одного из водителей (Рупор Одессы)

06.09.2024
Трагедия одесской "Виктории": родители погибших девочек выбивают компенсации у государства за неэффективное расследование - полиция сопротивляется (Думская.net)

06.09.2024
Трамвайный маршрут "Север – Юг" не будет курсировать через центр города (Рупор Одессы)

06.09.2024
На Дмитрия Донского неизвестный стрелял в прохожего (Рупор Одессы)

06.09.2024
Группа из 12 мужчин пыталась незаконно попасть в Молдову (Рупор Одессы)

06.09.2024
Главе Одесского облсовета Диденко, которого подозревают в незаконном обогащении, подарили подушку с долларами: он не оценил (видео) (Думская.net)

06.09.2024
В общежитии Одесской юракадемии впервые в Украине открыли источник артезианской воды (общество, фото) (Думская.net)

06.09.2024
Одесский сервисный центр МВД переехал с одной окраины города на другую: он будет работать и во время воздушных тревог (Думская.net)

05.09.2024
Куда пойти в Одессе: «Текстильные странствия», короли эпатажа и лучшая Эсмеральда (Думская.net)

05.09.2024
В Одесской области водитель усадил свою мать-пенсионерку за руль заглохшей машины: она случайно нажала газ и устроила смертельную аварию (Думская.net)

05.09.2024
Верховная Рада закончила увольнять надоевших Зеленскому министров и назначила новых (Думская.net)

05.09.2024
"Север-юг" на паузу: трамвай, курсирующий между одесским поселком Котовского и Таирова, перестанет ходить уже в сентябре (Думская.net)

05.09.2024
Нічна атака дронів: російські безпілотники – над Україною та Білоруссю (Вiкна-Одеса)

05.09.2024
На юге Одесчины вводится запрет на вылов раков (Рупор Одессы)

05.09.2024
В Одесі судитимуть чоловіка, що спричинив смерть літньої жінки (Вiкна-Одеса)

05.09.2024
Россияне закрашивают названия своих судов, перевозящих краденое украинское зерно: с какой целью? (фото) (Думская.net)

05.09.2024
В Одессе с третьей попытки выбрали разработчика проекта по реставрации гимназии, пострадавшей от обстрела рф: победителем тендера оказался фаворит мэрии (Думская.net)

05.09.2024
В Одессе задержали мужчину, который стрелял в таксиста (Рупор Одессы)

05.09.2024
В Одесі та області ‒ штормове попередження (Вiкна-Одеса)

05.09.2024
Стрілянина в одеській Аркадії: поліція затримала підозрюваного (Вiкна-Одеса)

05.09.2024
Нічна злива в Одесі: випало майже 70 відсотків від місячної норми опадів (Вiкна-Одеса)

05.09.2024
За добу на фронті відбулося 138 бойових зіткнень, ‒ Генштаб ЗСУ (Вiкна-Одеса)

05.09.2024
Из-за непогоды жители более 40 населенных пунктов Одесской области остались без света (Рупор Одессы)

05.09.2024
В ДТП на Одесчине пострадали два человека (Рупор Одессы)

05.09.2024
Проблемы с интернетом и значительный рост тарифов: в Одесской ОВА обсудили, к чему может привести изменение системы налогообложения для провайдеров (Думская.net)

05.09.2024
За ночь в Одессе выпало 70% от месячной нормы осадков: на некоторых улицах проезд затруднен (фото, видео) (Думская.net)

05.09.2024
Ливень в Одессе частично парализовал движение электротранспорта (Рупор Одессы)

05.09.2024
Одесский суд вынес приговор милиционерам, которые "трясли" иностранца 14 лет назад (Думская.net)

04.09.2024
В центре Одессы 30-летний мужчина ударил соседа ножом после ссоры - пострадавший умер в больнице (Думская.net)

04.09.2024
Первый осенний ливень в Одессе: Балковская и Приморская снова превращаются в реки, подтапливает некоторые дома (фото) (Думская.net)

04.09.2024
Донбасский фронт: украинские защитники за несколько дней уничтожили рекордное количество вражеской техники и тяжелого вооружения (Думская.net)

04.09.2024
Сервисный центр МВД переехал на Сахарова (Рупор Одессы)

04.09.2024
Враг обстрелял Одесскую область баллистикой: прогремел взрыв (Думская.net)

04.09.2024
Поддержка Киева и мэрские амбиции: одесскую «Батьківщину» возглавил бывший заместитель Труханова (Думская.net)

04.09.2024
В Одесской области портовики хотят потратить почти 400 млн грн на вспомогательное судно с баржей (Думская.net)

04.09.2024
Перезагрузка или чехарда? Рада отправила в отставку нескольких министров, но не всех "желающих" — что происходит и каковы будут последствия (Думская.net)

04.09.2024
Хотел скормить людям испорченную тушенку: экс-вице-губернатор Одесчины почти год знакомился со своим делом, но все же сядет на скамью подсудимых (Думская.net)

04.09.2024
К сведению одесситов: в Украине упростили правила оформления соцпомощи (Рупор Одессы)

04.09.2024
Десять мнений об одесском арт-рынке: надежная классика, городские пейзажи и женские образы обеспечивают продажи (Думская.net)

04.09.2024
Служебный пес одесских таможенников нашел у туристки каннабис (Рупор Одессы)

04.09.2024
Бегство Дмитрука: одного из сообщников нардепа суд отправил под стражу с альтернативой залога в 5 миллионов (Думская.net)

04.09.2024
«Укрзализныця» создала карту безбарьерности вокзалов (Рупор Одессы)

04.09.2024
Без электричества - в светло-серой зоне: "Укрэнерго" ужесточило графики отключений в Одесской области (Думская.net)

Дальше новости